Massmördande dödsknarket!

Det är fascinerande hur många människor som blir påverkade och hjärntvättade av staten och den alldeles för politiskt korrekta media vi har i dagens samhälle. Folk tror på gamla myter och politiker vågar inte ta upp dessa frågor i rädsla på att förlora röstare.

*

Jag pratar bland annat om cannabis och myten att det är ett livsfarligt dödsknark som förstör ditt liv bara du luktar på det. Sanningen är att ingen någonsin har dött av Cannabis. Självklart finns det folk som gjort dumma saker påverkade och på så sätt mist livet, men att det är direkt livsfarligt är en myt.

*

Jag säger inte emot att det är ohälsosamt, men i jämförelse med vanligare och dessutom lagliga droger som alkohol och tobak är det relativt ofarligt.

*

De stora farorna med cannabis beror på att det är illegalt. Folk som brukar drogen måste få tag på de den kriminella vägen vilket innebär stora risker och även tillgänglighet till tyngre droger. Dessutom kan inte missbrukare söka hjälp utan att dessutom behöva straffas med upp till 10 års fängelse.

*

10 års fängelse kan vara straffet på något som endast ”skadar” en själv. Det är samma straff som för grov våldtäkt, något som skärrar en annan människa för livet.

*

Jag tycker inte staten ska ha rätt att bestämma över den enskilda personen om det inte är något som påverkar andra negativt. Dessutom skulle just staten tjäna otroligt mycket pengar på att legalisera cannabis. För det första skulle de kunna sälja cannabis på liknande sätt som alkohol säljs idag. Genom ett statligt ägt företag som skulle motverka den kriminella marknaden och även få in massor med pengar till staten. För det andra så skulle folk som egentligen inte är någon fara för samhället kunna slippa fängelse och även där skulle staten tjäna pengar.

*

Helt enkelt finns det ingen logik i att det ska vara illegalt och det grundas endast på gamla myter samt rädsla för utveckling.


Bitchesandbacon's Julkalender 2011: Lucka 36


RSS 2.0